Mendix Magic
De magie van Mendix waarmee sneller en beter applicaties gebouwd worden voor de realisatie van uw doelstellingen

Track record


FMO (Entrepreneurial development bank)

FMO (Entrepreneurial development bank) gewerkt aan verschillende applicaties zowel nieuwbouw als onderhoud (oa. TLA). 

Customer Dashboard

 Vanuit architectuur beleid is binnen FMO gekozen om diverse kleine applicaties te ontwikkelen. Nadeel hierbij is dat voor een compleet beeld van de klant meerdere systemen gestart moeten worden. Om dit te beperken is een customer dashboard gebouwd waarin de belangrijkste kenmerken vanuit een applicatie ter beschikking worden gesteld, waardoor het mogelijk is om met enkele klikken meteen een goed beeld van de klant te krijgen. Vanuit dit dashboard is het dan mogelijk om direct naar de achterliggende applicatie te gaan (middels een deeplink) om alle details van de klant te bekijken. Hiervoor is het 'Extended Seamless Integration' concept geimplementeerd. Met dit concept is het mogelijk om direct naar andere applicaties te gaan op basis van de huidige klant. Daarnaast bood dit concept ook mogelijkheden om 'favoriete' klanten en 'meest recente' klanten bij te houden, waarbij dit ook uitgewisseld werd tussen de diverse applicaties.

 

Arrears Monitoring (AMO) 

Bij arrears monitoring werden alle facturen gecontroleerd op tijdige betaling. Mocht er sprake zijn van niet tijdige betaling dan wordt een workflow gestart waarin operations en front office samenwerken om te zorgen dat klanten toch overgaan tot betaling. In het verleden werd dit middels excel uitgevoerd. In dit project zijn diverse doelstellingen gerealiseerd:

  • efficienter werken doordat de applicatie in een nachtverwerking de status bijwerkte van facturen
  • near-time doordat dagelijks de status werd bijgewerkt ipv 1x per week
  • kwaliteitsverbetering door verhoogde automatisering en consistenter toepassing van het toezichtskader
  • consistentie in administratie doordat andere systemen via API calls werden bijgewerkt (zie REACT)


REACT (v1 en v2)

Risk Event Analysis and Control Tool is gericht op het vastleggen van opgetreden risk events een de analyse op deze events. Ook hierbij is sprake van een proces dat wordt uitgevoerd op het moment dat een risk-event optreedt. Risk Events zijn van nature divers en moeten uitgezocht worden door front office van FMO. Een type risk event werd door AMO gegenereerd in het geval een klant x-dagen te laat was met betalen (en nog een paar additionel condities) waarna het proces van analyse (door front office) en controle (door credit) wordt uitgevoerd. Resultaat van de analyse kan zijn dat er geen vervolgstappen nodig zijn, maar kan ook zijn dat de klant onder verhoogde monitoring valt.


Multi developer implementatie

Aan het begin van mijn traject bij FMO (~5 developers) waren de mogelijkheden om met meerdere developers te werken aan een project beperkt, oa doordat een applicatie eerst moest worden geinstalleerd ('deployed') naar de development omgeving voordat er een test gedaan kon worden, local development (of iets vergelijkbaars) was niet beschikbaar. Nadeel is dat je bij elke kleine aanpassing een package moest maken, op de server inloggen (via remote desktop, dus ook maar 1 developer tegelijk), debug settings bepalen etc. Dit maakte het ontwikkel process inefficient. Er was verbeterting nodig om met grotere teams te werken aan mendix applicaties, hierbij zijn virtual desktops ingevoerd en de mogelijkheid om ook 'persoonlijke' databases te maken. Hierdoor is het ontwikkel proces vele malen efficienter geworden en bezit FMO nu de capabilities om sneller meer functionaliteit op te leveren. Er kon op de 'virual desktop' gewerkt worden, vergelijkbaar moet local development op laptop/pc. Een hele vooruitgang..



ALMAA / InAdmin

Bij ALMAA in admin is aan verschillende applicatie gewerkt ten behoeve van 'het in control zijn' van pensioenfondsen. Dit heeft geleid tot 2 oplossing. 

 

Procinco Dashboard
Dashboard voor het monitoren van de service level agreements die door InAdmin met de verschillende pensioenfondsen zijn afgesloten. Hierbij werd op dagelijkse basis de status van de diverse processen en andere onderdelen aangevuld en werd op reguliere basis (meestal 1x per kwartaal) een rapportage opgeleverd. Deze rapportage werd door het bestuur van het pensioenfonds gebruikt voor interne doelstellingen en richting de toezichthouder. Bestuurders van pensioenfondsen konden ook toegang krijgen tot het dashboard om ook (tussentijds) de status te kunnen checken van de diverse SLAs.

 




Risinco Dashboard

Dashboard waarop risico's en beheersingmaatregelen gemonitord en uitgevoerd kunnen worden. Dit is een standaardmodel bruikbaar voor Pensioenfondsen en Pensioenuitvoerders. Ieder pensioenfonds heeft de mogelijkheid om zijn eigen risico's te administreren (multi-tennant) en deze konden vanuit InAdmin ook op dagelijkse basis worden bijgewerkt. Tevens mogelijkheid voor realtime inzage door bestuurders van pensioenfondsen en andere functionarisen (bijv de riscio manager van een pensioenfonds).

Risinco Dashboard


E-mailen
LinkedIn